Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Academic Press (London and New York); Altenberg H., Księgarnia (Lwów); Arct M., Wydawnictwo (Warszawa); Biblioteka Albumów i Reprodukcji (Warszawa); Biblioteka Arcydzieł Literatury (Warszawa); Biblioteka Kórnicka; Der |Generaldirektor der Preussischen Staatsbibliothek (Berlin); Europa Publications Limited (London); Fock Gustav, Buchhandlung (Leipzig); Friedlein D. E., Księgarnia (Kraków); Furne, Libraire-Editeur (Paris); et al. (1826)
Academic Press, London and New York [1971], nr. 1. - Altenberg H., Księgarnia, Lwów [1914], nr 3. - Arct M., Wydawnictwo, Warszawa 1934, nr 4. - Biblioteka Albumów i Reprodukcji, Warszawa [b.d.], nr 2. - Bibljoteka Arcydzieł Literatury (wydawnictwo), Warszawa [1929], nr 6. - Cypcer Józef, Kraków 1843, nr 62-64. - Europa Publications Limited, London 1948-1954, nr 26-28. -
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Bazylea; księgarnia - Hellmann Richard; Berlin; księgarnia - Junk W; wydawnictwo - Geschichte der Technik E.V; księgarnia - Jolowicz Joseph; Der Generaldirektor der Preussischen Staatsbibliothek; Drezno; księgarnia - Heinrich C; Gniezno; księgarnia; drukarnia - Langie J. B; Kraków; Związek Bibliotekarzy Polskich. Koło; Zakład Galanteryjno-Introligatorski oraz Oprawy Obrazów - Jahoda Robert; księgarnia - Friedlein D. E; Redakcja ``Kaliny''; Krakowska Spółka Wydawnicza; Lipsk; wydanistwo - Harrassowitz Otto; księgarnia - Fock Gustav; Księgarnia Zagraniczna; London; Academic Press; Londyn; Europa Publications Limited; Lwów; księgarnia - Altenberg H; Księgarnia Polska; Książnica Atlas. Zjednoczone Zakłady Kartograficzne i Wydawnicze; Monachium; wydawnictwo - Lehmanns J. F; New York; Paryż; księgarnia - Klincklieck Friedrich; Furne; Libraire-Editeur; Librairie Ch. Delagrave; Poznań; Księgarnia Uniwersytecka; księgarnia - Kamieński N. i Sp; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; Księgarnia Nowa; Praga; Knjžecj Pražske Arcibiskupske Konsistoři; Warszawa; Biblioteka Albumów i Reprodukcji; Instytut Wydawniczy ``Renaissance''; Instytut Wydawniczy ``Biblioteka Polska''; księgarnia - Glücksberg Michał; Libraria Nova; Kasa im. Józefa Mianowskiego - Fundacja Popierania Nauki. Wydawnictwo; księgarnia - Gebethner & Wolff; wydawnictwo - Arct M; wydawnictwo - Biblioteka Arcydzieł Literatury; Wiedeń; Knapen Gesellschaft M.B.H; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty