Zbiory biblioteczne - kupno. 1986 - Polska Akademia Nauk |Biblioteka Kórnicka; Redakcja "Colloquia Communia" Warszawa; Redakcja półrocznika "Archiwa Biblioteki i Muzea Kościelne" Lublin; Redakcja "Przyjaciela Ludu" Leszno; "Składnica Księgarska", Księgarski Ośrodek Bibliograficzny Warszawa; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich Warszawa; Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Papierniczego w Polsce Łódź; Towarzystwo Łączności z Polonią Zagraniczną Warszawa; Koło Warszawskie; Towarzystwo Przyjaciół Muzeum im. Przypkowskich Jędrzejów; Uczelniane Koło Naukowe Miłośników Książki; Wydział Kultury i Sztuki; et al.
Przewłocki Janusz, Warszawa, k. 77. - protokół konieczności zakupu: rękopisy z XVIII i XIX w.
Keywords: Elbląg; Wojewódzka Biblioteka Publiczna; Gniezno; Gimnazjum im. Bolesława Chrobrego; Jędrzejów; Towarzystwo Przyjaciół Muzeum im. Przypkowskich; Kalwaria Zebrzydowska; Wydawnictwo Bernardynów "Calvarianum"; Kielce; Związek Nauczycielstwa Polskiego, Ośrodek Usług Pedagogicznych i Socjalnych, Wydawnictwo "Język Polski"; Kraków; Uniwersytet Jagielloński. Uczelniane Koło Naukowe Miłośników Książki; Leszno; Redakcja "Przyjaciela Ludu"; czasopismo - "Przyjaciel Ludu"; Łódź; Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Papierniczego w Polsce; Lublin; Redakcja półrocznika "Archiwa Biblioteki i Muzea Kościelne"; Olsztyn; Wydawnictwo Pojezierze; Poznań; Wojewódzki Urząd Statystyczny; Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza; Urząd Wojewódzki. Wydział Kultury i Sztuki; Rzym; czasopismo - "L'Osservatore Romano"; Warszawa; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich; Redakcja "Colloquia Communia"; "Składnica Księgarska", Księgarski Ośrodek Bibliograficzny; czasopismo - "Panorama Polska"; Towarzystwo Miłośników Rydzyny. Koło Warszawskie; Towarzystwo Łączności z Polonią Zagraniczną; Żary; Żarskie Towarzystwo Kultury; Księgarnie; Oferty wydawnicze; Rachunki; Wydawnictwa; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |kupno