Prospekty, drobne katalogi, ogłoszenia księgarskie, drobiazgi bibliograficzne. 1.1.1914-1.9.1919`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Eugen, Dietrich; Hermann, Goldschmidt; J., Göschen G.; Paul, Graupe; Wilh., Grunow Fr.; Max, Harrwitz; Marian, Haskler; [?], Henius; H., Altenberg; M., Arct; M., Borkowski; et al. (1906)
Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego'', Poznań 1914-1916, (3), nr 34, 128, 166. - Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha, Poznań 1915-1918, (7), nr 67, 81-82, 96, 168, 170-171. - Eichblatt Hermann, Berlin 1912, (2), nr 131, 142. - Eulitz Oskar, Leszno 1914-1918, (2), nr 32, 159. - Evangelischer Verein für Kirchengeschichte der Provinz Posen, Poznań 1917, nr 135. - Fiedler Antoni, 1914, nr 25. - ``Gazeta Narodowa'', Poznań 1916, (2), nr 113, 127. -
1000,00
Keywords: Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; Krakowskie Towarzystwo Techniczne; Krajowe Towarzystwo Rybackie; Berlin; wydawnictwo - Neufeld & Henius; księgarnia - Janke Otto; księgarnia - Graupe Paul; księgarnia - Streisand Hugo; Germania; Actien Gesellschaft für Verlag und Druckerei; czasopismo - ``Der Tag''; wydawnictwo - Ullstein & Co; księgarnia - Langenscheidt; księgarnia - Harrwitz Max; księgarnia - Puttkammer & Mühlbrecht; księgarnia - Ravenstein Ludwig; wydawnictwo - Eichblatt Hermann; Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; Cieszyn; księgarnia - Kotula B; Frankfurt n. M; wydawnictwo - Ravenstein Ludwig; Graz; ``Styria'' Verlagsbuchhandlung; Grudziądz; Księgarnia wysyłkowa ``Gazety Grudziądzkiej''; Halle; Vaya-Verlag; Jena; wydawnictwo - Dietrich Eugen; księgarnia - Gebethner G. i Sp; czasopismo - ``Straż Polska''; Leszno; księgarnia - Eulitz Oskar; czasopismo - ``Kraj''; Lipsk; księgarnia - Kittler L. A; księgarnia - Hirschfeld C. L; księgarnia - Seemann F. A; księgarnia - Grunow Fr. Wilh; księgarnia - Göschen G. J; Lwów; księgarnia - Altenberg H.; G. Seyfarth; E. Wende i Ska; Macierz Polska; księgarnia - Altenberg H; czasopismo - ``Nasz Towarzysz''; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Monachium; wydawnictwo - Müller Georg; wydawnictwo - Lehmann J. F; wydawnictwo - Sachs Hans; księgarnia - Oldenbourg R; Morawska Ostrwa; czasopismo - ``Przegląd Tygodniowy''; Paderborn; Bonifacius-Druckerei; Poznań; czasopismo - ``Ruch Kulturalny''; czasopismo - ``Aus dem Ostlande''; Drukarnia ``Dziennika Poznańskiego''; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Evangelischer Verein für Kirchengeschichte der Provinz Posen; Zakład artystyczno-chemigraficzny - Fiedler Antoni; czasopismo - ``Gazeta Narodowa''; księgarnia - Jolowicz Józef; Księgarnia Wydawnicza Polska; ``Ostoja''; Spółka Wydawnicza; czasopismo - ``Polska Flota Napowietrzna''; czasopismo - ``Przyjaciel Młodzieży''; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; czasopismo - ``Poradnik Gospodarski''; księgarnia - Niemierkiewicz Marian; czasopismo - ``Warta''; czasopismo - ``Kupiec''; Rzym; Papieski Instytut Biblijny; Stanisławów; księgarnia - Haskler Marian; Warszawa; Związek Polskich Pracowników Księgarskich; czasopismo - ``Popularna Biblioteka Historyczna''; Landeskundlichen Kommission beim Kaiserlich Deutschen Generalgouvernement Warschau; czasopismo - ``Życie Gospodarcze''; księgarnia - Wende E. i Ska; księgarnia - Trepte Konstanty; czasopismo - ``Strażnica''; czasopismo - ``Skaut''; czasopismo - ``Przegląd Narodowy''; księgarnia; drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; księgarnia - Idzikowski Kazimierz; księgarnia - Jakowicki W; Księgarnia Popularna