Prospekty, drobne katalogi, ogłoszenia księgarskie, drobiazgi bibliograficzne. 1.1.1914-1.9.1919" - Eugen, Dietrich; Hermann, Goldschmidt; J., Göschen G.; Paul, Graupe; Wilh., Grunow Fr.; Max, Harrwitz; Marian, Haskler; [?], Henius; H., Altenberg; M., Arct; M., Borkowski; J., Czarnecki; et al. (1906)
Drukarnia "Dziennika Poznańskiego", Poznań 1914-1916, (3), nr 34, 128, 166. - Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha, Poznań 1915-1918, (7), nr 67, 81-82, 96, 168, 170-171. - Eichblatt Hermann, Berlin 1912, (2), nr 131, 142. - Eulitz Oskar, Leszno 1914-1918, (2), nr 32, 159. - Evangelischer Verein für Kirchengeschichte der Provinz Posen, Poznań 1917, nr 135. - Fiedler Antoni, 1914, nr 25. - "Gazeta Narodowa", Poznań 1916, (2), nr 113, 127. -
1000,00
Keywords: Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; Krakowskie Towarzystwo Techniczne; Krajowe Towarzystwo Rybackie; Berlin; wydawnictwo - Neufeld & Henius; księgarnia - Janke Otto; księgarnia - Graupe Paul; księgarnia - Streisand Hugo; Germania, Actien Gesellschaft für Verlag und Druckerei; czasopismo - "Der Tag"; wydawnictwo - Ullstein & Co; księgarnia - Langenscheidt; księgarnia - Harrwitz Max; księgarnia - Puttkammer & Mühlbrecht; księgarnia - Ravenstein Ludwig; wydawnictwo - Eichblatt Hermann; Bytom; wydawnictwo - "Katolik"; Cieszyn; księgarnia - Kotula B; Frankfurt n. M; wydawnictwo - Ravenstein Ludwig; Graz; "Styria" Verlagsbuchhandlung; Grudziądz; Księgarnia wysyłkowa "Gazety Grudziądzkiej"; Halle; Vaya-Verlag; Jena; wydawnictwo - Dietrich Eugen; księgarnia - Gebethner G. i Sp; czasopismo - "Straż Polska"; Leszno; księgarnia - Eulitz Oskar; czasopismo - "Kraj"; Lipsk; księgarnia - Kittler L. A; księgarnia - Hirschfeld C. L; księgarnia - Seemann F. A; księgarnia - Grunow Fr. Wilh; księgarnia - Göschen G. J; Lwów; księgarnia - Altenberg H., G. Seyfarth, E. Wende i Ska; Macierz Polska; księgarnia - Altenberg H; czasopismo - "Nasz Towarzysz"; Mikołów; Księgarnia, Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Monachium; wydawnictwo - Müller Georg; wydawnictwo - Lehmann J. F; wydawnictwo - Sachs Hans; księgarnia - Oldenbourg R; Morawska Ostrwa; czasopismo - "Przegląd Tygodniowy"; Paderborn; Bonifacius-Druckerei; Poznań; czasopismo - "Ruch Kulturalny"; czasopismo - "Aus dem Ostlande"; Drukarnia "Dziennika Poznańskiego"; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Evangelischer Verein für Kirchengeschichte der Provinz Posen; Zakład artystyczno-chemigraficzny - Fiedler Antoni; czasopismo - "Gazeta Narodowa"; księgarnia - Jolowicz Józef; Księgarnia Wydawnicza Polska; "Ostoja", Spółka Wydawnicza; czasopismo - "Polska Flota Napowietrzna"; czasopismo - "Przyjaciel Młodzieży"; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; czasopismo - "Poradnik Gospodarski"; księgarnia - Niemierkiewicz Marian; czasopismo - "Warta"; czasopismo - "Kupiec"; Rzym; Papieski Instytut Biblijny; Stanisławów; księgarnia - Haskler Marian; Warszawa; Związek Polskich Pracowników Księgarskich; czasopismo - "Popularna Biblioteka Historyczna"; Landeskundlichen Kommission beim Kaiserlich Deutschen Generalgouvernement Warschau; czasopismo - "Życie Gospodarcze"; księgarnia - Wende E. i Ska; księgarnia - Trepte Konstanty; czasopismo - "Strażnica"; czasopismo - "Skaut"; czasopismo - "Przegląd Narodowy"; księgarnia, drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; księgarnia - Idzikowski Kazimierz; księgarnia - Jakowicki W; Księgarnia Popularna; Salon Sztuki Stefana Kulikowskiego; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Borkowski M; księgarnia - Arct M; czasopismo - "Biblioteka Dzieł Wyborowych"; Wiedeń