Dary, legaty, depozyty, wymiana książek i rękopisów - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1924-1952); Barczewski, A.; Chacharowski, Tadeusz; Czołowski, Aleksander; Darowski, Antoni Dorotko; Downing, Todd; Gadomski, M.; Glemma (ks., prof.), Tadeusz; Tyszkowski, Kazimierz; Wannow, Richard; Weber, Marian; [?], Węcki; et al. (1933)
Adamczyk Józef, ks., Poznań, 1938, k. 233. - Antykwariat Lamus Heraldyczny, Warszawa (Gadomski M.), 1939, (2), k. 279, 280. - Archiwum Akt Dawnych Miasta Krakowa, Kraków, 1937, (3), k. 217, 221, 222. - Archiwum Główne, Warszawa, 1933, k. 57. - Archiwum i Biblioteka Archidiecezji Poznańskiej, Poznań, 1933, k. 12. - Archiwum Miejskie w Toruniu, 1938-1939, (5), k. 254, 255, 259, 260, 289. - Archiwum Skarbowe Ministerstwa Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego, Warszawa, (Pomarański Stefan), 1935, (2), k. 163-164.
Korespondencja biblioteki najczęściej z podpisami dyr. Stanisława Bodniaka, rzadziej Stanisławy Jasińskiej
Keywords: Barcelona; Biblioteca de Montserrat; Libreria Laietana; Budapeszt; Midi; Akademickie Krajowe i Zagraniczne Biuro Informacyjne; Katowice; Śląska Biblioteka Publiczna im. Józefa Piłsudskiego; Kórnik; Publiczna Szkoła Powszechna; Kraków; Biblioteka Czartoryskich; Archiwum Akt Dawnych; Muzeum Czartoryskich; Towarzystwo Miłośników Książki; Redakcja i Administracja Książki o Polskiej Sztuce Religijnej; Stowarzyszenie Młodych Muzyków; Kromolice; Związek Strzelecki P.O; Łódź; Muzeum Diecezjalne; Lublin; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Lwów; Państwowe Wydawnictwo Książek Szkolnych; Towarzystwo Naukowe; Polskie Towarzystwo Opieki nad Grobami Bohaterów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Płock; Towarzystwo Naukowe Płockie; Poznań; Redakcja ``Slavia Occidentalis''; Archiwum Archidiecezjalne; Biblioteka Raczyńskich; Biblioteka Uniwersytecka; Koło Polonistów S.U.P; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; Muzeum Wielkopolskie; Dział Przedhistoryczny; Redaktion den Deutschen Wissenschaftlichen Zeitschrift für Polen; Uniwersytet. Seminarium Historii Literatury Polskiej; Państwowe Gimnazjum im. Klaudyny Potockiej; Towarzystwo Miłośników Historii; Wielkopolskie Muzeum Wojskowe; Zakład Ubezpieczeń Wzajemnych w Poznaniu; Rapperswil; Muzeum Polski Współczesnej; Środa Wlkp; Drukarnia Średzka - Malicki St. i Ska; Tartu; Riigi Keskarhiiv (Estońskie Archiwum Historyczne); Estonia; Toruń; Archiwum Miejskie; Warszawa; Prezydium Rady Ministrów; Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Archiwum; Ukraiński Instytut Naukowy; Uniwersytet Warszawski.Seminarium Historii Kościoła w Polce; Wojskowy Instytut Wydawniczy; Komitet Fundacji im. Franciszka Nowodworskiego; Polskie Radio; Biuro Prasy i Propagandy; Archiwum Główne; Polskie Towarzystwo Kultury i Oświaty Robotniczej Pochodnia; Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Biblioteka; Ministerstwo Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego; Nasza Księgarnia; S. A. Związku Nauczycielstwa Polskiego; Biblioteka Narodowa. Biuro Międzynarodowej Wymiany Wydawnictw; Biblioteka Ordynacji Zamojskiej; Biblioteka Publiczna; Centralne Biuro Sprzedaży Opakowań Blaszanych ``C.B.S.''; Antykwariat Lamus Heraldyczny; Zbiory Państwowe Sztuki; Związek Bibliotekarzy Polskich; księgarnia - Gebethner i Wolff; Biblioteka Narodowa; Biblioteka Ordynacji Krasińskich; Archiwum Skarbowe Ministerstwa Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego; Wiedeń; księgarnia - Kraus Hans P; Wilno; Izba Przemysłowo-Handlowa; Zakopane-Kuźnice; Szkoła Domowej Pracy Kobiet; Depozyt w Muzeum Prehistorycznym w Poznaniu; Depozyt Związku Zamoyskich po ś.p. Władysławie Zamoyskim; Kórnik; 1934; Drukarnie; Księgarnie; Protokół zdawczo-odbiorczy depozytu Związku Zamoyskich po ś.p. Władysławie Zamoyskim; Kórnik; 1934