Warsztat typograficzny w spuściźnie wydawniczej Adama i Stanisława Pilińskich - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- )
Ilustracje k. 736-914
Materiały wprowadzone do zbiorów w 2009 r.
Keywords: Edytorstwo; Francja; Ilustracje; Polska; Wydawnictwa; Paryż; wydawnictwo; Homeografia; Inicjały; Karty tytułowe; Ramki; Sygnety drukarskie; Winiety