Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Altenberg H., |Księgarnia (Lwów); Arct M., |Wydawnictwo (Warszawa); Baer Joseph & Co., |Buchhandlung und Antiquariat (Frankfurt a. M.); Biblioteka Kórnicka; Biuro Studiów Osadniczo-Przesiedleńczych (Kraków); Brockhaus F. A., Libraire-Editeur (Leipzig); Colin Arman, |Librairie (Paris); Conquet L., Carteret L., Librairie (Paris); Cotta J. G., |Verlag (Stuttgart und Berlin); Daszkiewicz T. H., |Drukarnia (Poznań); Delagrave Ch., |Librairie (Paris); et al. (1829)
Altenberg H., Księgarnia, Lwów [b.d.], nr 1. - Arct M., Wydawnictwo, Warszawa [b.d.], nr 2-3. - Baer Joseph & Co., Buchhandlung und Antiquariat, Frankfurt a. M. [b.d.], nr 5. - Bailly E. J., [Paryż 1845], nr 6. - Barbezat J., Paris [1829], nr 9. - Biuro Studiów Osadniczo-Przesiedleńczych, Kraków 1947, nr 12. - Bogatkiewicz St., Warszawa [1924-1928], nr 13-14. - Brockhaus F. A., Libraire-Editeur, Leipzig [b.d.], nr 15-16. -
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Bazylea; księgarnia - Hellmann Richard; Berlin; wydawnictwo - Cotta J. G; wydawnictwo - Gruyter Walter de & Co; Frankfurt a. M; księgarnia - Baer Joseph; Gdynia; Instytut Bałtycki; Krakow; księgarnia - Friedlein D. E; Kraków; Biuro Studiów Osadniczo-Przesiedleńczych; wydawnictwo - Gebethner G. i Sp; Leipzig; księgarnia - Brockhaus F. A; Lipsk; księgarnia - Fock Gustav; Lwów; księgarnia - Gubrynowicz i Syn; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; księgarnia - Altenberg H; Paryż; księgarnia - Delagrave Ch; księgarnia - Colin Arman; księgarnia - Conquet L.; Carteret L; Poznań; Drukarnia i Księgarnia św. Wojciecha; czasopismo; prospekt - ``Deutsche Wissenschaftliche Zeitschrift für Polen''; drukarnia - Daszkiewicz; T. H; Stuttgart; Warszawa; księgarnia - Fiszer Jan; wydawnictwo - Dzwonkowski Wł.; Radliński St; ksiegarnia - Fiszler K. i Syn; wydawnictwo - Fruchtman M; wydawnictwo - Gebethner i Wolff; wydawnictwo - Arct M; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty