Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Wende E. i Sp., Księgarnia (Warszawa); Wiśniakowski A. J., Wydawnictwo (Warszawa); Biblioteka Kórnicka; Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski (Warszawa); Wydawnictwo (Lwów); Makowski M., Księgarnia (Wilno); Ministerstwo Finansów (Warszawa); Drukarnia (Warszawa); Orgelbrand Maurycy, Wydawnictwo (Warszawa); Parey Paul, Verlag (Berlin); "Parnas Polski" Spółka Wydawnicza (Warszawa); et al.
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Berlin; wydawnictwo - Parey Paul; Preussische Druckerei- und Verlags-Aktengesellschaft (Berlin); Propyläen Verlag; księgarnia - Springer Julius; Gdańsk; Towarzystwo Nauki i Sztuki; Gotha; wydawnictwo - Perthes Justus; Grodno; Towarzystwo im. Elizy Orzeszkowej; Kaunas; Verlag Pribačis; Kraków; Polska Akademia Umiejętności; Spółka Wydawnicza Polska; Leipzig; Rascher Verlag; Lipsk; Verlag für Kunst und Wissenschaft; lwów; Macierz Polska. Wydawnictwo; Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo; Związek Bibliotekarzy Polskich. Koło; księgarnia - Zienkowicz i Chęciński; Paryż; księgarnia - Tallandier J; Poznań; Rolnicza Drukarnia i Księgarnia Nakładowa; Starawieś; Sodalicja Maryańska Ziemi Sanockiej; Turyn; Rosenberg & Sellier; Warszawa; Ministerstwo Finansów; wydawnictwo - Przeworski J; Polskie Towarzystwo Krajoznawcze. Wydawnictwo; księgarnia - Sennewald Gustaw; Powszechna Księgarnia Wysyłkowa; "Parnas Polski" Spółka Wydawnicza; Towarzystwo Wydawnicze "Rój"; Towarzystwo Wydawnicze; wydawnictwo - Orgelbrand Maurycy; księgarnia - Wende E. i Sp; Ministerstwo Spraw Wojskowych. Drukarnia; wydawnictwo - Wiśniakowski A. J; Rada Książki. Wydawnictwo; Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski; Wydawnictwo "Wiadomości Literackich"; Wilno; księgarnia - Rutski Kazimierz; księgarnia - Makowski M; Zürich; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty