Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Leitgeber M. i Sp., Księgarnia, (Poznań); Richter F. H., Księgarnia (Lwów); Verlag von Wilhelm Ernst & Sohn (Berlin)
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Berlin; czasopismo; prospekt - ``Wskazówka Berlinska''; wydawnictwo - Ernst Wilhelm & Sohn; Bytom; czasopismo; prospekt - ``Światło''; Kraków; czasopismo; prospekt - ``Włościanin''; czasopismo; prospekt - ``Wieniec''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik Powszechny''; czasopismo; prospekt - ``Rzemieślnik Polski''; czasopismo; prospekt - ``Salon Paryski''; czasopismo; prospekt - ``Sztuki Piękne''; Lwów; księgarnia - Richter F. H; czasopismo; prospekt - ``Tydzień literacki; naukowy i społeczny''; czasopismo; prospekt - ``Towarzysz''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik Lwowski''; czasopismo; prospekt - ``Ruch Literacki''; czasopismo; prospekt - ``Strzecha''; Poznań; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik katolicki''; księgarnia - Leitgeber Mieczysław; czasopismo; prospekt - ``Wielkopolanin''; czasopismo; prospekt - ``Wieści Poznańskie''; czasopismo; prospekt - ``Róża duchowna''; czasopismo; prospekt - ``Ruch społeczno-ekonomiczny''; czasopismo; prospekt - ``Sobótka''; czasopismo; prospekt - ``Staszyc''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik beletrystyczny i naukowy''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik Powieści''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik Przemysłowy''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik Wielkopolski''; czasopismo; prospekt - ``Warta''; czasopismo; prospekt - ``Zbiór krytyk na dzieła polskie''; czasopismo; prospekt - ``Ziemianin''; Praga; czasopismo; prospekt - ``Slovansky Obzor''; Warszawa; czasopismo; prospekt - ``Wiedza i Życie''; czasopismo; prospekt - ``Tygodnik Ilustrowany''; czasopismo; prospekt - ``Wynalazki i Odkrycia''; czasopismo; prospekt - ``Rola''; czasopismo; prospekt - ``Wiadomości Literackie''; czasopismo; prospekt - ``Wędrowiec''; czasopismo; prospekt - ``Wisła''; czasopismo; prospekt - ``Zdrowie''; czasopismo; prospekt - ``Rubikon''; czasopismo; prospekt - ``Wieniec. Pismo czasowe ilustrowane''; czasopismo; prospekt - ``Warszawski Rocznik Literacki''; Wrocław; czasopismo; prospekt - ``Śląski Kwartalnik Historyczny Sobótka''; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty