Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Leitgeber M. i Sp., Księgarnia, (Poznań); Richter F. H., Księgarnia (Lwów); Verlag von Wilhelm Ernst & Sohn (Berlin)
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Materiały wydzielone z dokumentów życia społecznego i przekazane do Archiwum Bibliotecznego w 2009 r.
Keywords: Berlin; czasopismo, prospekt - "Wskazówka Berlinska"; wydawnictwo - Ernst Wilhelm & Sohn; Bytom; czasopismo, prospekt - "Światło"; Kraków; czasopismo, prospekt - "Włościanin"; czasopismo, prospekt - "Wieniec"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik Powszechny"; czasopismo, prospekt - "Rzemieślnik Polski"; czasopismo, prospekt - "Salon Paryski"; czasopismo, prospekt - "Sztuki Piękne"; Lwów; księgarnia - Richter F. H; czasopismo, prospekt - "Tydzień literacki, naukowy i społeczny"; czasopismo, prospekt - "Towarzysz"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik Lwowski"; czasopismo, prospekt - "Ruch Literacki"; czasopismo, prospekt - "Strzecha"; Poznań; czasopismo, prospekt - "Tygodnik katolicki"; księgarnia - Leitgeber Mieczysław; czasopismo, prospekt - "Wielkopolanin"; czasopismo, prospekt - "Wieści Poznańskie"; czasopismo, prospekt - "Róża duchowna"; czasopismo, prospekt - "Ruch społeczno-ekonomiczny"; czasopismo, prospekt - "Sobótka"; czasopismo, prospekt - "Staszyc"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik beletrystyczny i naukowy"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik Powieści"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik Przemysłowy"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik Wielkopolski"; czasopismo, prospekt - "Warta"; czasopismo, prospekt - "Zbiór krytyk na dzieła polskie"; czasopismo, prospekt - "Ziemianin"; Praga; czasopismo, prospekt - "Slovansky Obzor"; Warszawa; czasopismo, prospekt - "Wiedza i Życie"; czasopismo, prospekt - "Tygodnik Ilustrowany"; czasopismo, prospekt - "Wynalazki i Odkrycia"; czasopismo, prospekt - "Rola"; czasopismo, prospekt - "Wiadomości Literackie"; czasopismo, prospekt - "Wędrowiec"; czasopismo, prospekt - "Wisła"; czasopismo, prospekt - "Zdrowie"; czasopismo, prospekt - "Rubikon"; czasopismo, prospekt - "Wieniec. Pismo czasowe ilustrowane"; czasopismo, prospekt - "Warszawski Rocznik Literacki"; Wrocław; czasopismo, prospekt - "Śląski Kwartalnik Historyczny Sobótka"; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty