Prospekty i ogłoszenia księgarskie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ); Biblioteka Kórnicka; Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski (Warszawa); Orgelbranda S. Synowie, Księgarnia (Warszawa); Orgelbrand Maurycy, Księgarnia (Warszawa); Zakład Architektury Polskiej i Historii Sztuki (Warszawa); Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajowznawcze (Warszawa); Pontificium Institutum Utriusque Iuris (Vaticanis); Richter F. H., Księgarnia (Lwów); Spółka Wydawnicza Księgarzy (Warszawa); Stuhr'sche Buchhandlung (Berlin); The |Weardale Press (London); et al.
Drobne druki, prospekty nadesłane przez księgarzy i wydawców:
Keywords: Berlin; Verlag "Uniformen-Markt" Otto Dietrich; księgarnia - Stuhr; Kraków; czasopismo, prospekt - "Misje Katolickie"; Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych; Udziałowa Spółka Wydawnicza; Wydawnictwo Dzieł Tanich i Pożytecznych; Wydawnictwo Czytelni Ludowej i Skarba Polskiego; Wydawnictwo "Przełom"; Londyn; The Weardale Press; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo; księgarnia - Richter F. H; czasopismo, prospekt - "Mrówka"; Towarzystwo Wydawnicze; Poznań; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego; Richter, F. H; Warszawa; księgarnia - Wende E. i Ska; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska, Evert i Michalski; księgarnia - Orgelbranda S. Synowie; Politechnika Warszawska. Zakład Architektury Polskiej i Historii Sztuki (Warszawa); Spółka Wydawnicza Księgarzy (Warszawa); Redakcja "Słownika Geograficznego"; Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajowznawcze; księgarnia - Paprocki Teodor i Ska; Watykan; Pontificium Institutum Utriusque Iuris; Wiedeń; wydawnictwo - Winkler Miachael; księgarnia - Wenedikt Jos; Katalogi księgarskie; Księgarnie; Ogłoszenia; Prospekty