"Biblioteka Kórnicka. Korespondencja: ogólne rzeczy i rozmaitości, 1894-31.12.1906" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Bondy Franz, |Księgarnia Nakładowa Wiedeń; Bursik & Kohout, |Knihkupci Česke Akademie Praga; Cottin Louis, |Emballeur-Expediteur Paryż; Eichinger Max, |Königliche Bayerische Hofbuch- und Verlagshandlung Ansbach; Fehrer & Cie., |Enterpreise Generale de Transports Paryż; Freudenreich & Cynka, |Kantor spedycyjny i komisowy Poznań; Halle J., |Antiquariat Monachium; Kende S., |Verlag und Kunstantiquariat Wiedeń; Russell's Adolph |Verlag (Münster); Stargardt J. A., |Verlagsbuchhandlung Berlin; Towarzystwo |"Czytelnia Polska" (Buffalo, USA); et al. (1894)
1. "Pozváni k oslavě stých narodzenin Pavla Josefa Šafařika, kteužto v neděli dne 12. kvtna 1895 [...] v Pantheonu Musea Královstvi Českého [...]", po k. 35 (s. 2).
235 listów
Keywords: Ansbach; księgarnia - Eichinger Max; Berlin; Königliches Herolds-Amt; Chemische Fabrik - Perl & Co; księgarnia - Stargardt J. A; Koło Polskie w Sejmie Pruskim; czasopismo - "Centralblatt für Bibliothekswesen"; księgarnia - Parey Paul; Bonn; Schreibwaren und Schreibmöbel-Fabrik - Soennecken F; Buffalo; Towarzystwo "Czytelnia Polska"; USA; Cieszyn; Gimnazjum Polskie; Cottbus; księgarnia - Liebe Moritz; Czarnków; kościół; Dania; polski kościół katolicki; Detroit; czasopismo - "Niedziela"; Drezno; Kommision für Gesamtkatalog der Wiegendrucke; Frombork; Historischer Verein für Ermland; Gdańsk; Stadtmuseum; Gołuchów; zbiory Czartoryskich; Gopło, jezioro; Görlitz; Oberlausitzer Gesellschaft der Wiessenschaften; Kórnik; zbiory muzealne; Kraków; Muzeum Czartoryskich; Muzeum Narodowe; Dom Matejki; Biblioteka Jagiellońska; Uniwersytet Jagielloński; Lipsk; Bibliographisches Institut; wydawnictwo - Hedeler G; Litographische Anstalt und Steindruckerei - Graupner & Körner; Lubiń; Klasztor benedyktynów; Łużyce; Lwów; czasopismo - "Pamiętnik Literacki"; Biblioteka Uniwersytecka; Powszechna Wystawa Krajowa; Towarzystwo Ludoznawcze; uniwersytet; czasopismo - "Przegląd Wszechpolski"; Miłosław; Monachium; księgarnia - Halle J; Komitet "Jednodniówki Monachijskiej"; księgarnia - Rosenthal Jacques; Münster; wydawnictwo - Russell Adolph; Naumburg n. S; Königliche Kommision zur Herausgabe der Werke M. Luthers; Paryż; Emballeur-Expediteur - Cottin Louis; Biblioteka Polska; księgarnia - Rolland E; Enterpreise Generale de Transports - Fehrer & Cie; Pelplin; Biblioteka Seminarium Duchownego; Pomorze Gdańskie; Poręba pod Krakowem; biblioteka Szembeków; Poznań; Związek Spółek Zarobkowych; Towarzystwo Przemysłowe; księgarnia - Jolowicz Józef; Kaiser Wilhelm Bibliothek; Drukarnia "Dziennika Poznańskiego; Archiwum Państwowe; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Naturwissenschaftlicher Verein der Provinz Posen; Kaiser Friedrich-Museum; Kantor spedycyjny i komisowy - Freudenreich & Cynka; osadnicy szkoccy; Photographisches Atelier - Zeuschner Friedrich; Praga; księgarnia - Bursik & Kohout; Česke akademie Cisaře Františka Josefa pro vědy, slovesnost a umeni; Muzeum Kralovstvi Českeho; Runowo Krajeńskie; pamiątki po Działyńskich; Warmia; Warszawa; księgarnia - Gieysztor Stanisław; Archiwum Główne; czasopismo - "Monitor Warszawski"