"Nabytki książek drogą księgarską (faktury i kwity księgarskie). 1879 - 1905" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Łukaszewicz K., |Księgarnia Lwów; Massute's Leopold |Hofbuchhandlung Frankfurt n. O.; Meyer's Friedrich |Buchhandlung Lipsk; Mittler E. S. & Sohn, |Königliche Hofbuchhandlung Berlin; Neubner Paul, |Buchhandlung und Antiquariat Kolonia; Orgelbrand Maurycy, |Księgarnia Warszawa; Paetel Gebrüder, |Verlagshandlung Berlin; Parey Paul, |Verlagsbuchhandlung Berlin; Perthes Friedrich Andreas, |Verlagsbuchhandlung Gotha; Polskie Towarzystwo Nakładowe Lwów; Baedeker Karl, |Buchhandlung Lipsk; et al. (1879)
Baedeker Karl, Buchhandlung, Lipsk 1902, k. 248. - "Bocian znad Gopła, Wisły, Warty i Odry". Poznań 1901, k. 220. - Brockhaus F. A., Sortiment und Antiquarium, Lipsk 1885-1902, (4), k. 64-65, 225-227. - Buchhandlung des Waisenhauses, Halle 1887, k. 80-81. - Carboni Ulisse, Emporio librario, Rzym 1900, k. 193-194. - Chociszewski Józef, Księgarnia, Poznań 1882, k. 49. - Chrzanowski Bogdan, Księgarnia, Poznań 1904, k. 299.
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Reimer Georg; księgarnia - Costenoble Hermann; Brema; księgarnia - Roussel C. W; Deutscher Verein gegen den Mistbrauch geistiger Getränke; Brunszwik; księgarnia - Vieweg Friedrich & Sohn; Bytom; wydawnictwo - "Katolik"; Cottbus; księgarnia - Differt H; Drezno; księgarnia - Richter Fr; czasopismo - "Volkswohl"; czasopismo - "Volksgesundheit"; czasopismo - "Social-Correspondenz"; Ełk; czasopismo - "Gazeta Ludowa"; Frankfurt n. O; księgarnia - Massute Leopold; drukarnia - Trowitzsch & Sohn; Gdańsk; księgarnia - Saunier L; Getynga; księgarnia - Dietrich; Głogów; wydawnictwo - Flemming Carl; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Görlitz; wydawnictwo, drukarnia - Starke C. A; Gotha; księgarnia - Perthes Friedrich Andreas; Halle; Buchhandlung des Waisenhauses; księgarnia - Kaemmerer C. A. & Co; księgarnia - Strien Eugen; Hamburg; księgarnia - Grand Henri; Kolonia; czasopismo - "Kölnische Volkszeitung und Handelsblatt"; księgarnia - Neubner Paul; Kraków; Księgarnia Spółki Wydawniczej Polskiej; księgarnia - Gebethner G. i Sp; księgarnia - Friedlein D. E; Królewiec; drukarnia - Hartung; Lipsk; księgarnia - Baedeker Karl; księgarnia - Weber J. J; księgarnia - Koehler K. F; księgarnia - Brockhaus F. A; księgarnia - Meyer Friedrich; księgarnia - Weigel Adolf; introligatornia - Fritzsche Gustav; drukarnia - Rühle Carl; księgarnia - Hiersemann Karl W; Łódź; księgarnia - Fiszer (Fischer) Ludwik; Lwów; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; Towarzystwo Wydawnicze; księgarnia - Łukaszewicz K; Polskie Towarzystwo Nakładowe; czasopismo - "Pamiętnik Literacki"; Monachium; księgarnia - Rosenthal Ludwig; księgarnia - Helbing Hugo; Norymberga; księgarnia - Edelmann M; Nowa Wieś; wydawnictwo - Dühring U; Poznań; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; księgarnia - Leitgeber Jarosław i Sp; drukarnia - Leitgeber Jarosław; czasopismo - "Wiadomości"; księgarnia - Jolowicz Józef; czasopismo - "Bocian znad Gopła, Wisły, Warty i Odry"; księgarnia - Kozłowski Karol; księgarnia - Chociszewski Józef; księgarnia - Chrzanowski Bogdan; Księgarnia Katolicka; księgarnia - Cybulski A; księgarnia - Kamieński N. i Sp; drukarnia - Decker W. & Co; czasopismo - "Dziennik Poznański"; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; czasopismo - "Goniec Wielkopolski"; Praga; księgarnia - Řivnáč Fr; Rzym; księgarnia - Carboni Ulisse; Wałcz; księgarnia - Garms P; Warszawa; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; księgarnia - Gebethner i Wolff