``Prospekty i ogłoszenia księgarskie'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Bartoszewicz Adam Dominik, |Księgarnia Polska Lwów; Bartoszewicz K., |Księgarnia (Kraków); Bensiger Sigmund, |Verlagsbuchhandlung Wiedeń; Biernacki Mikołaj, |Księgarnia Polska Lwów; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Gubrynowicz i Schmidt, |Księgarnia Lwów; Kamieński N. i Sp., |Księgarnia Poznań; Komitet wydawniczy ``księgi pamiętniczej, zawierającej zbiór materiałów do historii powstania listopadowego'' Lwów; Pobudkiewicz Franciszek Ksawery, |Księgarnia (Kraków); Richter A., |Księgarnia Berlin; Richter F. H., |Księgarnia (Lwów); et al. (1879)
Bartoszewicz K., Kraków, 1882, (3), nr 94-95, 102. - Bensiger Zygmunt, Wiedeń, ok. 1881, nr 71. - ``Biesiada Literacka'', Warszawa, 1879-1880, (2), nr 6 (zob. WBC), 50. - Chociszewski Józef, Poznań, 1880-1882, (5), nr 18, 46, 62, 64, 100. - Cybulska Paulina z Broekere'ów, Poznań, 1882, nr 98. - ``Donosiciel Rolniczy dla Wielkiego Księstwa Poznańskiego'', Poznań, 1880, nr 29. - ``Dwutygodnik dla Kobiet'', Poznań, 1880, (2), nr 27, 30.
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Richter A; Chociszewice pod Pempowem; czasopismo - ``Pszczelarz''; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Kraków; czasopismo - ``Muzeum''; księgarnia - Bartoszewicz K; czasopismo - ``Reforma''; Zjazd Historyczny im. Jana Długosza; czasopismo - ``Przegląd Akademicki''; księgarnia - Pobudkiewicz Franciszek Ksawery; Lwów; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; czasopismo - ``Gospodarz Wiejski''; czasopismo - ``Pszczółka''; księgarnia - Biernacki Mikołaj; Komitet wydawniczy ``księgi pamiętniczej; zawierającej zbiór materiałów do historii powstania listopadowego''; księgarnia - Łukaszewicz K; księgarnia - Bartoszewicz Adam Dominik; księgarnia - Richter F.H; Petersburg; czasopismo - ``Kraj''; Poznań; czasopismo - ``Przegląd Słowiański''; czasopismo - ``Donosiciel Rolniczy dla Wielkiego Księstwa Poznańskiego''; czasopismo - ``Dwutygodnik dla Kobiet''; czasopismo - ``Goniec Wielkopolski''; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego; księgarnia - Kamieński N. i Sp; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; Warszawa; księgarnia - Lewental S; czasopismo - ``Wieczory Rodzinne''; czasopismo - ``Wędrowiec''; księgarnia - Unger Józef; czasopismo - ``Tygodnik Rolniczy''; Spółka Wydawnicza Księgarzy; czasopismo - ``Rocznik Pedagogiczny''; czasopismo - ``Przegląd Bibliograficzno-Archeologiczny''; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; czasopismo - ``Nowiny''; księgarnia - Hösick Ferdynand; księgarnia - Glücksberg Michał; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - ``Gazeta Rolnicza''; czasopismo - ``Gazeta Kolejowa''; czasopismo - ``Encyklopedia wychowawcza''; czasopismo - ``Biesiada Literacka''; Wiedeń; księgarnia - Bensiger Sigmund; Wilno; księgarnia - Orzeszkowa E. i Sp; Druki ulotne; Księgarnie; Ogłoszenia księgarskie; Prospekty