"Prospekty i ogłoszenia księgarskie" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Bartoszewicz Adam Dominik, |Księgarnia Polska Lwów; Bartoszewicz K., |Księgarnia (Kraków); Bensiger Sigmund, |Verlagsbuchhandlung Wiedeń; Biernacki Mikołaj, |Księgarnia Polska Lwów; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Gubrynowicz i Schmidt, |Księgarnia Lwów; Kamieński N. i Sp., |Księgarnia Poznań; Komitet wydawniczy "księgi pamiętniczej, zawierającej zbiór materiałów do historii powstania listopadowego" Lwów; Pobudkiewicz Franciszek Ksawery, |Księgarnia (Kraków); Richter A., |Księgarnia Berlin; Richter F. H., |Księgarnia (Lwów); et al. (1879)
Bartoszewicz K., Kraków, 1882, (3), nr 94-95, 102. - Bensiger Zygmunt, Wiedeń, ok. 1881, nr 71. - "Biesiada Literacka", Warszawa, 1879-1880, (2), nr 6 (zob. WBC), 50. - Chociszewski Józef, Poznań, 1880-1882, (5), nr 18, 46, 62, 64, 100. - Cybulska Paulina z Broekere'ów, Poznań, 1882, nr 98. - "Donosiciel Rolniczy dla Wielkiego Księstwa Poznańskiego", Poznań, 1880, nr 29. - "Dwutygodnik dla Kobiet", Poznań, 1880, (2), nr 27, 30.
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Richter A; Chociszewice pod Pempowem; czasopismo - "Pszczelarz"; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Kraków; czasopismo - "Muzeum"; księgarnia - Bartoszewicz K; czasopismo - "Reforma"; Zjazd Historyczny im. Jana Długosza; czasopismo - "Przegląd Akademicki"; księgarnia - Pobudkiewicz Franciszek Ksawery; Lwów; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; czasopismo - "Gospodarz Wiejski"; czasopismo - "Pszczółka"; księgarnia - Biernacki Mikołaj; Komitet wydawniczy "księgi pamiętniczej, zawierającej zbiór materiałów do historii powstania listopadowego"; księgarnia - Łukaszewicz K; księgarnia - Bartoszewicz Adam Dominik; księgarnia - Richter F.H; Petersburg; czasopismo - "Kraj"; Poznań; czasopismo - "Przegląd Słowiański"; czasopismo - "Donosiciel Rolniczy dla Wielkiego Księstwa Poznańskiego"; czasopismo - "Dwutygodnik dla Kobiet"; czasopismo - "Goniec Wielkopolski"; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego; księgarnia - Kamieński N. i Sp; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; Warszawa; księgarnia - Lewental S; czasopismo - "Wieczory Rodzinne"; czasopismo - "Wędrowiec"; księgarnia - Unger Józef; czasopismo - "Tygodnik Rolniczy"; Spółka Wydawnicza Księgarzy; czasopismo - "Rocznik Pedagogiczny"; czasopismo - "Przegląd Bibliograficzno-Archeologiczny"; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; czasopismo - "Nowiny"; księgarnia - Hösick Ferdynand; księgarnia - Glücksberg Michał; księgarnia - Gebethner i Wolff; czasopismo - "Gazeta Rolnicza"; czasopismo - "Gazeta Kolejowa"; czasopismo - "Encyklopedia wychowawcza"; czasopismo - "Biesiada Literacka"; Wiedeń; księgarnia - Bensiger Sigmund; Wilno; księgarnia - Orzeszkowa E. i Sp; Druki ulotne; Księgarnie; Ogłoszenia księgarskie; Prospekty