``Udzielanie materiałów bibliotecznych, pożyczanie książek itp. 1.1.1908 - 1.3.1913'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zakład Narodowy im. Ossolińskich Lwów; Biblioteka Jagiellońska Kraków; Biblioteka Uniwersytecka Praga; Königliche Bibliothek Berlin; Königliche Hof- und Staatsbibliothek (Monachium); Biblioteka Kórnicka; Biblioteka Uniwersytecka Lwów; Zemsky Archiv Kralovstvi Českeho (Praga) (1908)
Balzer Oswald, 1909, k. 66-68. - wypożyczenie rkps. praw i statutów Ormian lwowskich (BK 797).
146 listów
Keywords: Berlin; Königliche Bibliothek; Koźmin; Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Księstwo Warszawskie; Monachium; Königliche Hof- und Staatsbibliothek; Praga; Biblioteka Uniwersytecka; Czechy; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Ormianie; Königliche Preussische Akademie der Wissenschaften; Bnin; proboszcz; ks. Stanisław Okoniewski; Akademia Umiejętności; Zemsky Archiv Kralovstvi Českeho; Informacja naukowa - |kwerendy; Korespondencja; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie