``Prospekty, drobne katalogi, ogłoszenia księgarskie. 1890-1896'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego'' Poznań; Drukarnia ``Orędownika'' (Poznań); Drukarnia Polska Lwów; Ernst Wilhelm & Sohn, |Verlag Berlin; Feitzinger Edward, |Księgarnia Cieszyn; Galicyjskie Towarzystwo Leśne Lwów; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Glücksberg Michał, |Księgarnia Warszawa; Gubrynowicz i Schmidt, |Księgarnia Lwów; Hug Gebrüder & Co., |Musik- und Instrumentalhandlung (Lipsk); Jolowicz Józef, |Księgarnia Poznań; et al. (1889)
``Akademia Domowa Nauki Wszechstronnej'', Wrocław 1892, nr 52. - Altenberg A., Lwów 1890-1896, (5), nr 1, 9, 14, 83, 162. - Andres Hugo & Co., Buchhandlung, Frankfurt n. O., 1895, nr 123. - Bial, Freund & Co., Buchhandlung, Wrocław 1890, nr 4. - ``Biblia Sacra'', b.m.r., nr 39. - ``Biblioteka Warszawska'', Warszawa 1891-1895, (5), nr 48, 65, 88, 108, 153. - ``Biesiada Literacka'', Warszawa 1890, nr 22. - Bruer's W.T. Verlag (Bruer & W. v. Wickede), Berlin 1893, nr 72. - Chocieszyński Fr., Poznań 1895, nr 149. - Chociszewski Józef, Poznań, Inowrocław 1891-1895, (5), nr 44, 63, 66, 124-125. - Czaiński Jan, Gródek 1892-1894, (3), nr 56, 78, 100. - Czajewski Wiktor, Warszawa 1894-1895, (4), nr 109, 134, 159-160. - Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego'', Poznań 1891, (4), nr 31-32, 38, 41. - Drukarnia ``Orędownika (R. Szymański), Poznań 1891, nr 36. - Drukarnia Polska, Lwów 1891-1895, (4), nr 49, 112, 152. - ''Dziennik Kujawski``, Inowrocław 1893, nr 75. - ''Dzwonek Humorystyczny``, Poznań 1889, nr 12. - ''Echo Muzyczne, Teatralne i Artystyczne``, Warszawa 1890, nr 27. - ''Ekonomista Narodowy``, Kraków 1893, nr 79. - Ernst Wilhelm & Sohn, Verlag, Berlin 1894, nr 89. - Feitzinger Edward, Księgarnia, Cieszyn ok. 1894-1895, (4), nr 94, 121, 140-141. - Galicyjskie Towarzystwo Leśne, Lwów 1893, nr 77. - Gayzler Ludwik, Bochum 1890, nr 17. - ''Gazeta Gdańska``, Gdańsk 1891, nr 30. - ''Gazeta Polska w Berlinie``, Berlin 1895, nr 143. - ''Gazeta Przemysłowo-Rzemieślnicza Ilustrowana``, Warszawa 1892, nr 55. - Gebethner i Wolff, Warszawa, 1890-1895, (17), nr 13, 19, 26, 33-34, 42-43, 47, 59, 82, 93, 103, 114, 116, 147, 150, 161. - Glücksberg Michał, Warszawa 1890-1895, (3), nr 28, 64, 155. - ''Głos``, Warszawa 1895, nr 135. - Gubrynowicz i Schmidt, Lwów 1894, nr 102. - Hug Gebrüder & Co., Musik- und Instrumentalhandlung, Lipsk ok. 1894, (3), nr 98-99, 110. - Jolowicz Józef, Poznań 1892, nr 53. - ''Katolik``, Bytom 1890-1894, (5), nr 5, 25, 60, 91, 106. - Kösel'sche Jos. Buchhandlung, Kempten ok. 1895, nr 131. - Kozłowski K., Poznań ok. 1890-1894, (4), nr 10, 20, 58, 101. - ''Kronika Rodzinna`` i ''Wieczory Rodzinne``, Warszawa 1890-1895, (2), nr 18, 145. - Krzyżankiewicz Piotr, Poznań 1891, nr 50. - Księgarnia Katolicka, Poznań 1891, nr 16. - Kulerski Wiktor, Grudziądz 1894, (2), nr 96-97. - ''Kurier Świąteczny``, Warszawa 1896, nr 165. - ''Kuryerek Niedzielny``, Poznań 1892, nr 57. - ''Kuryerek Teatralny``, Poznań 1895, nr 136. - ''Mały Światek``, Lwów ok. 1893-1895, (3), nr 86, 156-157. - Miarka Karol, Mikołów 1890-1894, (7), nr 15, 21, 35, 45, 90, 104, 117. - Muzeum Przemysłu i Rolnictwa w Warszawie, 1893-1895, (4), nr 71, 107, 118, 146. - ''Niedziela``, Detroit 1892, nr 61. - Niemira Stanisław, Warszawa 1893, (2), nr 69, 80. - ''Nowy Dzwonek``, Kraków 1895, nr 115. - ''Nowy Śmigus``, Lwów 1895, nr 138.
1000,00
Keywords: Bytom; wydawnictwo - ``Katolik''; Kraków; Towarzystwo Numizmatyczne; Wydawnictwo Dzieł Lekarskich Polskich; Lipsk; księgarnia - Musik- und Instrumentalhandlung - Hug Gebrüder & Co; Lwów; Galicyjskie Towarzystwo Leśne; czasopismo - ``Przewodnik Kółek Rolniczych''; księgarnia - Seyfarth i Czajkowski; księgarnia - Altenberg H; Wydawnictwo Ogólnego katalogu książek polskich; czasopismo - ``Przegląd Emigracyjny''; czasopismo - ``Przegląd Sądowy i Adminitracyjny''; czasopismo - ``Przegląd Wszechpolski''; Frankfurt n. O; księgarnia - Andres Hugo & Co; Gdańsk; czasopismo - ``Gazeta Gdańska''; Gródek; drukarnia - Czaiński Jan; Inowrocław; czasopismo - ``Piast''; czasopismo - ``Dziennik Kujawski''; czasopismo - ``Przegląd Polski''; czasopismo - ``Przegląd Literacki''; czasopismo - ``Ekonomista Narodowy''; księgarnia - Prokesz Maurycy; czasopismo - ``Rzemieślnik Polski''; Spółka Wydawnicza Polska; wydawnictwo - Steingräber; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; Drukarnia Polska; Poznań; czasopismo - ``Ziemianin''; czasopismo - ``Dzwonek Humorystyczny''; Drukarnia ``Kuriera Poznańskiego''; księgarnia - Jolowicz Józef; drukarnia - Chocieszyński Fr; czasopismo - ``Wieczory Familijne''; czasopismo - ``Wiadomości''; Towarzystwo ``Staszyc''; Towarzystwo Nauczycieli Katolickich na Poznań i Okolicę; Towarzystwo Młodych Przemysłowców; księgarnia - Szymański B. T; Zakład litograficzny - Szulc Teodor; księgarnia - Simon W; czasopismo - ``Przewodnik Katolicki''; czasopismo - ``Przegląd Poznański''; czasopismo - ``Przegląd Gorzelniczy''; czasopismo - ``Postęp''; Drukarnia ``Orędownika''; Racibórz; czasopismo - ``Rolnik''; Warszawa; czasopismo - ``Gazeta Przemysłowo-Rzemieślnicza Ilustrowana''; Warszawa; czasopismo - ``Biblioteka Warszawska''; czasopismo - ``Słowo''; czasopismo - ``Echo Muzyczne; Teatralne i Artystyczne''; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; czasopismo - ``Biesiada Literacka''; czasopismo - ``Wędrowiec''; księgarnia - Glücksberg Michał; czasopismo - ``Głos''; księgarnia - Wołowski M; Wiedeń; księgarnia - Perles Moritz; Wrocław; księgarnia - Bial; Freund & Co; czasopismo - ``Akademia Domowa Nauki Wszechstronnej''; Detroit; czasopismo - ``Niedziela''; Kempten; księgarnia - Kösel Jos; czasopismo - ``Nowy Dzwonek''; czasopismo - ``Mały Światek''; czasopismo - ``Nowy Śmigus''; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; księgarnia - Kozłowski Karol; Księgarnia Katolicka; czasopismo - ``Kuryerek Niedzielny''; czasopismo - ``Kuryerek Teatralny''; czasopismo - ``Kronika Rodzinna''; Muzeum Przemysłu i Rolnictwa; drukarnia - Niemira Staniław; czasopismo - ``Kurier Świąteczny''; czasopismo - ``Wieczory Rodzinne''; Berlin; wydawnictwo - Ernst Wilhelm & Sohn; czasopismo - ``Gazeta Polska w Berlinie''; księgarnia - Rosenbaum & Hart; wydawnictwo - Bruer W.T; Cieszyn