"Prospekty, drobne katalogi, ogłoszenia księgarskie. 1890-1896" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Drukarnia "Kuriera Poznańskiego" Poznań; Drukarnia "Orędownika" (Poznań); Drukarnia Polska Lwów; Ernst Wilhelm & Sohn, |Verlag Berlin; Feitzinger Edward, |Księgarnia Cieszyn; Galicyjskie Towarzystwo Leśne Lwów; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Glücksberg Michał, |Księgarnia Warszawa; Gubrynowicz i Schmidt, |Księgarnia Lwów; Hug Gebrüder & Co., |Musik- und Instrumentalhandlung (Lipsk); Jolowicz Józef, |Księgarnia Poznań; et al. (1889)
"Akademia Domowa Nauki Wszechstronnej", Wrocław 1892, nr 52. - Altenberg A., Lwów 1890-1896, (5), nr 1, 9, 14, 83, 162. - Andres Hugo & Co., Buchhandlung, Frankfurt n. O., 1895, nr 123. - Bial, Freund & Co., Buchhandlung, Wrocław 1890, nr 4. - "Biblia Sacra", b.m.r., nr 39. - "Biblioteka Warszawska", Warszawa 1891-1895, (5), nr 48, 65, 88, 108, 153. - "Biesiada Literacka", Warszawa 1890, nr 22. - Bruer's W.T. Verlag (Bruer & W. v. Wickede), Berlin 1893, nr 72. - Chocieszyński Fr., Poznań 1895, nr 149. - Chociszewski Józef, Poznań, Inowrocław 1891-1895, (5), nr 44, 63, 66, 124-125. - Czaiński Jan, Gródek 1892-1894, (3), nr 56, 78, 100. - Czajewski Wiktor, Warszawa 1894-1895, (4), nr 109, 134, 159-160. - Drukarnia "Kuriera Poznańskiego", Poznań 1891, (4), nr 31-32, 38, 41. - Drukarnia "Orędownika (R. Szymański), Poznań 1891, nr 36. - Drukarnia Polska, Lwów 1891-1895, (4), nr 49, 112, 152. - "Dziennik Kujawski", Inowrocław 1893, nr 75. - "Dzwonek Humorystyczny", Poznań 1889, nr 12. - "Echo Muzyczne, Teatralne i Artystyczne", Warszawa 1890, nr 27. - "Ekonomista Narodowy", Kraków 1893, nr 79. - Ernst Wilhelm & Sohn, Verlag, Berlin 1894, nr 89. - Feitzinger Edward, Księgarnia, Cieszyn ok. 1894-1895, (4), nr 94, 121, 140-141. - Galicyjskie Towarzystwo Leśne, Lwów 1893, nr 77. - Gayzler Ludwik, Bochum 1890, nr 17. - "Gazeta Gdańska", Gdańsk 1891, nr 30. - "Gazeta Polska w Berlinie", Berlin 1895, nr 143. - "Gazeta Przemysłowo-Rzemieślnicza Ilustrowana", Warszawa 1892, nr 55. - Gebethner i Wolff, Warszawa, 1890-1895, (17), nr 13, 19, 26, 33-34, 42-43, 47, 59, 82, 93, 103, 114, 116, 147, 150, 161. - Glücksberg Michał, Warszawa 1890-1895, (3), nr 28, 64, 155. - "Głos", Warszawa 1895, nr 135. - Gubrynowicz i Schmidt, Lwów 1894, nr 102. - Hug Gebrüder & Co., Musik- und Instrumentalhandlung, Lipsk ok. 1894, (3), nr 98-99, 110. - Jolowicz Józef, Poznań 1892, nr 53. - "Katolik", Bytom 1890-1894, (5), nr 5, 25, 60, 91, 106. - Kösel'sche Jos. Buchhandlung, Kempten ok. 1895, nr 131. - Kozłowski K., Poznań ok. 1890-1894, (4), nr 10, 20, 58, 101. - "Kronika Rodzinna" i "Wieczory Rodzinne", Warszawa 1890-1895, (2), nr 18, 145. - Krzyżankiewicz Piotr, Poznań 1891, nr 50. - Księgarnia Katolicka, Poznań 1891, nr 16. - Kulerski Wiktor, Grudziądz 1894, (2), nr 96-97. - "Kurier Świąteczny", Warszawa 1896, nr 165. - "Kuryerek Niedzielny", Poznań 1892, nr 57. - "Kuryerek Teatralny", Poznań 1895, nr 136. - "Mały Światek", Lwów ok. 1893-1895, (3), nr 86, 156-157. - Miarka Karol, Mikołów 1890-1894, (7), nr 15, 21, 35, 45, 90, 104, 117. - Muzeum Przemysłu i Rolnictwa w Warszawie, 1893-1895, (4), nr 71, 107, 118, 146. - "Niedziela", Detroit 1892, nr 61. - Niemira Stanisław, Warszawa 1893, (2), nr 69, 80. - "Nowy Dzwonek", Kraków 1895, nr 115. - "Nowy Śmigus", Lwów 1895, nr 138.
1000,00
Keywords: Bytom; wydawnictwo - "Katolik"; Kraków; Towarzystwo Numizmatyczne; Wydawnictwo Dzieł Lekarskich Polskich; Lipsk; księgarnia - Musik- und Instrumentalhandlung - Hug Gebrüder & Co; Lwów; Galicyjskie Towarzystwo Leśne; czasopismo - "Przewodnik Kółek Rolniczych"; księgarnia - Seyfarth i Czajkowski; księgarnia - Altenberg H; Wydawnictwo Ogólnego katalogu książek polskich; czasopismo - "Przegląd Emigracyjny"; czasopismo - "Przegląd Sądowy i Adminitracyjny"; czasopismo - "Przegląd Wszechpolski"; Frankfurt n. O; księgarnia - Andres Hugo & Co; Gdańsk; czasopismo - "Gazeta Gdańska"; Gródek; drukarnia - Czaiński Jan; Inowrocław; czasopismo - "Piast"; czasopismo - "Dziennik Kujawski"; czasopismo - "Przegląd Polski"; czasopismo - "Przegląd Literacki"; czasopismo - "Ekonomista Narodowy"; księgarnia - Prokesz Maurycy; czasopismo - "Rzemieślnik Polski"; Spółka Wydawnicza Polska; wydawnictwo - Steingräber; księgarnia - Gubrynowicz i Schmidt; Drukarnia Polska; Poznań; czasopismo - "Ziemianin"; czasopismo - "Dzwonek Humorystyczny"; Drukarnia "Kuriera Poznańskiego"; księgarnia - Jolowicz Józef; drukarnia - Chocieszyński Fr; czasopismo - "Wieczory Familijne"; czasopismo - "Wiadomości"; Towarzystwo "Staszyc"; Towarzystwo Nauczycieli Katolickich na Poznań i Okolicę; Towarzystwo Młodych Przemysłowców; księgarnia - Szymański B. T; Zakład litograficzny - Szulc Teodor; księgarnia - Simon W; czasopismo - "Przewodnik Katolicki"; czasopismo - "Przegląd Poznański"; czasopismo - "Przegląd Gorzelniczy"; czasopismo - "Postęp"; Drukarnia "Orędownika"; Racibórz; czasopismo - "Rolnik"; Warszawa; czasopismo - "Gazeta Przemysłowo-Rzemieślnicza Ilustrowana", Warszawa; czasopismo - "Biblioteka Warszawska"; czasopismo - "Słowo"; czasopismo - "Echo Muzyczne, Teatralne i Artystyczne"; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Orgelbrand Maurycy; czasopismo - "Biesiada Literacka"; czasopismo - "Wędrowiec"; księgarnia - Glücksberg Michał; czasopismo - "Głos"; księgarnia - Wołowski M; Wiedeń; księgarnia - Perles Moritz; Wrocław; księgarnia - Bial, Freund & Co; czasopismo - "Akademia Domowa Nauki Wszechstronnej"; Detroit; czasopismo - "Niedziela"; Kempten; księgarnia - Kösel Jos; czasopismo - "Nowy Dzwonek"; czasopismo - "Mały Światek"; czasopismo - "Nowy Śmigus"; Mikołów; Księgarnia, Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; księgarnia - Kozłowski Karol; Księgarnia Katolicka; czasopismo - "Kuryerek Niedzielny"; czasopismo - "Kuryerek Teatralny"; czasopismo - "Kronika Rodzinna"; Muzeum Przemysłu i Rolnictwa; drukarnia - Niemira Staniław; czasopismo - "Kurier Świąteczny"; czasopismo - "Wieczory Rodzinne"; Berlin; wydawnictwo - Ernst Wilhelm & Sohn; czasopismo - "Gazeta Polska w Berlinie"; księgarnia - Rosenbaum & Hart; wydawnictwo - Bruer W.T; Cieszyn; księgarnia - Feitzinger Edward; Księgarnie; Prospekty; Wydawnictwa