Korespondencja z Kuratorium i Zarządem Fundacji. |Administracja Centralna Fundacji. |Korespondencja z innymi władzami - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1924-1952); Biblioteka Jagiellońska (Kraków); 1951; Fundacja |``Zakłady Kórnickie''; Prezydium; Departament Budżetów Społecznych i Kulturalnych; Departament Planowania; Centralny Zarząd Muzeów; Centralny Zarząd Bibliotek; Ministerstwo Oświaty; Naczelna Dyrekcja Bibliotek; Ministerstwo Rolnictwa i Reform Rolnych; et al. (1951)
Ajdukiewicz Kazimierz 1953 (1) k.152 [Zawiera skład Kuratorium Zarządu Fundacji ``Zakłady Kórnickie'']
1000,00