Korespondencja Władysława Pociechy dotycząca Biblioteki Kórnickiej i wyd. Actów Tomicianów, przeważnie listy Stanisława Bodniaka - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1924-1952) (1926)
M.in. umowa St. Bodniaka z 1926 r.
Częściowo odmienne oraz z dodatkami nieistniejącymi w kopiach.