Listy do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Kujot Stanisław, ks.; Marian, Kurpiel Antoni; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1883)
KURPIEL ANTONI MARIAN, pedagog, historyk literatury, 1904-1906 i b.d., (4), k. 52-59. - kwerenda dotycząca materiałów do pracy o Janie Dantyszku; rozwiązanie szyfru listów Dantyszka.
37 listów
Keywords: Pelplin; Biblioteka Seminarium Duchownego; Pomorze Gdańskie; Toruń; Towarzystwo Naukowe; Kolegium jezuickie; Korespondencja; Kwerendy