Listy do Zygmunta Celichowskiego z Archiwum Państwowego w Poznaniu - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Archiwum Państwowe Poznań; Biblioteka Kórnicka (1900)
Odpis odpowiedzi Archiwum Państwowego we Wrocławiu na kwerendę Z.Celichowskiego dotyczącą "Recesu granicznego między Wielkopolską a Księstwem Głogowskim z r. 1528" (wyd. Z.C, Poznań 1900); dary wydawnictw BK dla Archiwum i Historische Gesellschaft für die Provinz Posen.
5 listów
Keywords: Księstwo Głogowskie; Poznań; Archiwum Państwowe; Historische Gesellschaft für die Provinz Posen; Wielkie Księstwo Poznańskie; Wielkopolska; Wrocław; Informacja naukowa - |kwerendy; Korespondencja