Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Władysław, Bartynowski; Eugeniusz, Barwiński; Ludwik, Bernacki; Henryk, Biegeleisen; Zygmunt, Celichowski; Biblioteka Kórnicka (1872)
4) BIEGELEISEN HENRYK, historyk literatury, b.d., ok. 1897, k. 52-53. - zamówienie podobizny k. rkps. (BK 194) do jego ``Ilustrowanych dziejów literatury polskiej'' (Wiedeń 1898-1906).
22 listy
Keywords: Kraków; czasopismo - ``Wiadomości Numizmatyczno-Archeologiczne''; Wystawa starożytności; Księgarnia - Friedlein D. E; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Archiwum Państwowe; Poznań; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Szwecja; Korespondencja; Księgarnie; Oferty wydawnicze