Listy do Zygmunta Celichowskiego - Władysław, Bartynowski; Eugeniusz, Barwiński; Ludwik, Bernacki; Henryk, Biegeleisen; Zygmunt, Celichowski; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1872)
4) BIEGELEISEN HENRYK, historyk literatury, b.d., ok. 1897, k. 52-53. - zamówienie podobizny k. rkps. (BK 194) do jego "Ilustrowanych dziejów literatury polskiej" (Wiedeń 1898-1906).
22 listy
Keywords: Kraków; czasopismo - "Wiadomości Numizmatyczno-Archeologiczne"; Wystawa starożytności; Księgarnia - Friedlein D. E; Lwów; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Archiwum Państwowe; Poznań; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Szwecja; Korespondencja; Księgarnie; Oferty wydawnicze