Listy do Zygmunta Celichowskiego - Witold, Celichowski; Zygmunt, Celichowski; z Zaleskich, Czartoryska Maria; Olgierd, Czartoryski; Zdzisław, Czartoryski; Stanisław, Grossmann; Stefan arcyksiążę, Habsburg Karol; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1905)
1) CZARTORYSKI OLGIERD, 1913, (2), k. 16-26. - przy tym brulion listów Z. Celichowskiego do O. Czartoryskiego, 1915, k. 20. i do arcyksięcia Karola Stefan Habsburga z Żywca, 1916, k. 21. - wycinki prasowe z fotografią ślubu O. Czartoryskiego z Mechtyldą Habsburg; o polowaniu w lasach kórnickich; sprawa zwolnienia synów Z. Celichowskiego, adwokatów Witolda i Stanisława, od służby wojskowej; wykonanie kopii portretu Władysława IV ze zbiorów kórnickich dla Karola Stefana Habsburga.
11 listów
Keywords: Poznań; czasopismo - "Dziennik Poznański"; Żywiec; Towarzystwo Czytelni Ludowych; Kórnik; zbiory muzealne; Karabela; Korespondencja; Muzeum - |Zamek Kórnicki - zbiory; Pas słucki; Wycinki prasowe; Zamek Kórnicki