Listy Antoniego Gosiewskiego do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; (1829-1880), Działyński Jan Kanty; Antoni, Gosiewski; Józef, Chociszewski; z Czartoryskich, Działyńska Elżbieta (Iza); Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1871)
Na k. I dopisek Jana Działyńskiego.
58 listów
Keywords: Dobrzyca k. Pleszewa; zbiory; Gołuchów; zbiory Czartoryskich; Brzezie k. Pleszewa; wykopaliska; Kórnik; zbiory muzealne; Paryż; Toruń; Jubileusz 400-lecia urodzin Mikołaja Kopernika; Korespondencja; Kwerendy; Sprawy gospodarcze, finansowe i prywatne J i. E. Działyńskich