"Uniwersytet we Fryburgu Szwajcarskim" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Komitet polski do spraw Uniwersytetu Katolickiego we Fryburgu Szwajcarskim, Kraków; Uniwersytet Katolicki, Fryburg Szwajcarski (1889)
Przy tym odezwy (druki) do komitetów: szwajcarskiego we Fryburgu, 1889, k. 3. i polskiego w Krakowie, 1890, k. 4. - dotyczące założenia uniwersytetu katolickiego i wyposażenia utworzonej tam katedry języka i literatury polskiej w książki.
1 list, 2 dr.
Keywords: Fryburg Szwajcarski; Uniwersytet Katolicki; Kraków; Komitet polski do spraw Uniwersytetu Katolickiego we Fryburgu Szwajcarskim; Korespondencja