Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; Korytkowski Jan, ks.; Bronisław, Kruczkiewicz; Biblioteka Kórnicka (1879)
KRUCZKIEWICZ BRONISŁAW, filolog klasyczny, prof. Uniwersytetu Lwowskiego 1890-1895, (5), k. 3-11. - wypożyczenie rkps. poezji Piotra Roizjusza do wyd. ``Royzii Petrii Maurei Alcognicensis Carmina'' (Kraków 1900) i do pracy ``Royzjusz, jego żywot i pisma'' (Kraków 1897).
7 listów
Keywords: Gniezno; Archiwum Kapitulne; Biblioteka Kapitulna; Korespondencja; Kwerendy; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie