Listy do Zygmunta Celichowskiego - Zygmunt, Celichowski; Korytkowski Jan, ks.; Bronisław, Kruczkiewicz; Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1879)
KRUCZKIEWICZ BRONISŁAW, filolog klasyczny, prof. Uniwersytetu Lwowskiego 1890-1895, (5), k. 3-11. - wypożyczenie rkps. poezji Piotra Roizjusza do wyd. "Royzii Petrii Maurei Alcognicensis Carmina" (Kraków 1900) i do pracy "Royzjusz, jego żywot i pisma" (Kraków 1897).
7 listów
Keywords: Gniezno; Archiwum Kapitulne; Biblioteka Kapitulna; Korespondencja; Kwerendy; Zbiory biblioteczne - |udostępnianie