Listy Ludwika Rzepeckiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1872)
oferta druku nakł. BK w Drukarni T. H. Daszkiewicza (współwłasność L. Rzepeckiego); rachunki drukarni; zaproszenie J. Działyńskiego do komitetu urządzającego jubileusz 300-lecia Gimnazjum Marii Magdaleny w Poznaniu; odezwa do prenumeratorów "Gramatyki sanskryckiej" Franciszka Ksawerego Malinowskiego (Poznań 1872-1880) o uzupełnienie przedpłaty (dr. z dopiskami rkps.); sprawa rkps. "Gramatyki języka litewskiego Mikołaja Akielewicza.
9 listów
Keywords: Poznań; drukarnia - Daszkiewicz Tytus H; Gimnazjum Marii Magdaleny; Komitet jubileuszu 300-lecia Gimnazjum Marii Magdaleny; 300-lecie Gimnazjum Marii Magdaleny; Korespondencja