Korespondencja dotycząca projektu Witolda Kazimierza Czartoryskiego utworzenia muzeum z połączonych zbiorów gołuchowskich i kórnickich w Pałacu Działyńskich w Poznaniu - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1908)
Dziembowski Zygmunt, adwokat, 1909, k. 15, przy tym jego notatka k. 16.
11 listów
Keywords: Gołuchów; zbiory Czartoryskich; Kórnik; zbiory muzealne; Poznań; Pałac Działyńskich; Korespondencja; Projekt utworzenia muzeum kórnicko-gołuchowskiego w Pałacu Działyńskich