Listy Józefa Szujskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1871)
"Kroniki" Bernarda Wapowskiego (wyd. J. Szujski, "Scriptores Rerum Polonicarum" t. 2, Kraków 1874), Mikołaja Taszyckiego "Correctura statutorum et consuetudinum Regni Poloniae" (wyd. M. Bobrzyński, "Starożytne prawa polskiego pomniki" t. 3, Kraków 1874), "Statuta synodalia episcoporum Cracoviensium XIV et XV saeculi" (wyd. U. Heyzmann, tamże, t. 4, Kraków 1875); o wyd. BK dla Seminarium Historycznego Uniwersytetu Jagiellońskiego;
20 listów
Keywords: Kraków; Uniwersytet Jagielloński; Uniwersytet Jagielloński. Seminarium Historyczne; Akademia Umiejętności; Towarzystwo Naukowe Krakowskie; Korespondencja