Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1896)
TRETIAK JÓZEF, historyk literatury, prof. Uniwersytetu Jagiellońskiego, 1896-1909, (2), k. 1-2. - kwerenda dotycząca korespondencji Józefa Bohdana Zaleskiego do monografii o nim (wyd., Kraków 1911-1914); w sprawie wyd. przez Z. Celichowskiego w Bibliotece Pisarzów Polskich ``Piotra Crescentyna Księgi o gospodarstwie'', Kraków 1549 (nie wyd.).
4 listy
Keywords: Poznań; Towarzystwo Historyczne; Warszawa; Zjazd Historyków Polskich; Korespondencja