Listy Bolesława Ulanowskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1890)
``Dwie broszury prawne z r. 1602 i 1608'' Kraków 1900); pośrednictwo Z. Celichowskiego w wypoż. rkps. i dr. z biblioteki PTPN i Raczyńskich w Poznaniu; o wypożyczenie Michałowi Sokolnickiemu i Stanisławowi Szpotańskiemu mat. do wyd. źródeł do dziejów emigracji polskiej; sprawa nabycia przez Akademię Umiejętności zbioru listów króla Stanisława Augusta od księgarza Georgesa Abta;
44 listy
Keywords: Kraków; Akademia Umiejętności; Lwów; Wydział Krajowy; Biblioteka Baworowskich; Poznań; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; Biblioteka Raczyńskich; Rogalin; Rusko; Biblioteka Zygmunta Czarneckiego; Korespondencja