Listy do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1874)
o pracy nad dziełem ``Komisja Edukacji Narodowej 1773-1794'' (Warszawa 1911); o wyd. ``Matricularum Regni Poloniae Summarium'' (Warszawa 1905-1919); sposób udowodnienia szlachectwa polskiego u władz rosyjskich.
83 listy
Keywords: Paryż; czasopismo - ``Pamiętnik Towarzystwa Nauk Ścisłych w Paryżu''; Poznań; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; Tulczyn; Warszawa; Archiwum Główne; Korespondencja