Listy Zygmunta Węclewskiego [...] do Zygmunta Celichowskiego - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Orgelbranda S. Synowie, |Księgarnia i drukarnia Warszawa (1872)
o pożyczkę na wyd. oprac. przez Z. Węclewskiego gramatyki łacińskiej; o pracy nad twórczością Andrzeja Krzyckiego (zob. Z. Węclewski: ``O poezjach Andrzeja Krzyckiego'' [w:] ``Pamiętnik AU w Krakowie'' 1:1874); sprawa posady w Galicji dla Bronisława Cybichowskiego; wypoż. rkps. ``Kroniki książąt polskich'' do wyd. jej w ``Monumenta Poloniae historica'' (t. 3, Lwów 1877);
46 listów
Keywords: Kraków; Akademia Umiejętności; Lwów; uniwersytet; Warszawa; drukarnia - Berger Józef; księgarnia; drukarnia - Orgelbranda S. Synowie; Korespondencja