Korespondencja dotycząca Józefa Marii Hoene-Wrońskiego i jego zbioru znajdującego się w Bibliotece Kórnickiej - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1860)
Bernnegger J., 1914, k. 70. - Chomicz Paulin, filozof, założyciel Instytutu Mesjanistycznego w Warszawie, 1913, k. 69. - Conseillant Bathilde, adoptowana córka i sekr. J.M. Hoene-Wrońskiego do J. Działyńskiego, 1874-1879, (3), k. 3-7, przy tym umowa dotycząca sprzedaży zbioru Hoene-Wrońskiego J. Działyńskiemu, 1875, k. 8. - ``Memorandum'' B. Conseillant, 1877, k. 9 i pokwitowanie należności za sprzedany zbiór, 1881, k. 19.
45 listów
Keywords: Kraków; Akademia Umiejętności; Paryż; Biblioteka Polska; Korespondencja