"Biblioteka ks. Czartoryskich w Krakowie 1880-[1913]" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Czartoryskich (Kraków); Biblioteka Czartoryskich (Puławy); Biblioteka Kórnicka (1875)
1. Wypis z "Archiv für Slavische Philologie" t. VI z. 2 s. 161 dotyczący rkps. biblioteki poryckiej, 1882, k. 9.
45 listów
Keywords: Berlin; czasopisma - "Archiv für Slavische Philologie"; Kraków; Biblioteka Czartoryskich; Kościół Mariacki; Poryck; rękopisy; biblioteka T. Czackiego; Puławy; Korespondencja; Rękopisy poryckie; Rękopisy puławskie