``Towarzystwo Przyjaciół Nauk w Poznaniu'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Akademia Umiejętności Kraków; Biblioteka Kórnicka; Poznańskie |Towarzystwo Przyjaciół Nauk (Poznań); Towarzystwo Ludoznawcze Poznań (1881)
10. Materiały ogólne, drukowane dotyczące PTPN:
Pomyłka w układzie kart - k. 51-54 przed k. 42.
Keywords: Kraków; Akademia Umiejętności; Poznań; Towarzystwo Ludoznawcze; Towarzystwo Przyjaciół Nauk; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Korespondencja