"Biblioteka Polska w Rumunii. |Dary wydawnictw" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka (1869)
Dary wyd. BK; pośrednictwo Z. Celichowskiego w przekazaniu księgozbioru i funduszów Bibl. Polskiej w Rumunii towarzystwu polskiemu na Śląsku.
12 listów
Keywords: Jassy; Biblioteka Polska w Rumunii; Śląsk; Korespondencja; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie