``Czytelnia Akademicka we Lwowie. |Dary wydawnictw'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Czytelnia Akademicka Lwów (1875)
1. Listy Czytelni Akademickiej do J. Działyńskiego (podpis: Stanisław Starzyński przewodniczący, Gustaw Ujejski sekretarz, Leon Piniński przewodniczący, Ludwik Birkenmajer, Franciszek Korwin Kuczyński za przewodniczącego, Justyn Burthel sekretarz), 1875-1879, (3), k. 1-2, 6-10. - przy tym akt nominacji Jana Działyńskiego członkiem honorowym Czytelni, 1876, k. 3-4.
15 listów
Keywords: Lwów; Czytelnia Akademicka; Korespondencja; Wydawnictwa BK; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie