``Muzeum Narodowe w Rapperswyl'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Muzeum Narodowe Polskie Rapperswil (1869)
1. Katalog nakł. BK z zaznaczonymi pozycjami przesłanymi Muzeum, (3), po k. 10 (s. 16), 21 (s. 15), 43 (s. 3-18).
41 listów
Keywords: Bolonia; Akademia Mickiewicza; Lwów; czasopismo - ``Gazeta Narodowa''; Poznań; czasopismo - ``Dziennik Poznański''; Rapperswil; Muzeum Narodowe Polskie; Komitet Szwajcarski Towarzystwa Polaków do spraw Muzeum Narodowego; Korespondencja