Prospekty, drobne katalogi, ogłoszenia księgarskie, drobiazgi bibliograficzne, księgarnie. 1.9.1919-1.9.1922`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); [?], Kuncewicz; Karol, Miarka; H., Altenberg; M., Arct; Hippolyt, Böhm; E., Friedlein D.; Fr., Gutowski; [?], Kern; Stanisław, Köhler; Jan, Michalski; Max, Müller; et al. (1909)
Altenberg H., Lwów 1920-1922, (13), nr 54, 61, 75, 82, 93, 96, 120-122, 133, 203, 223, 233. – Altenberg H., G. Seyfarth, E. Wende i Ska, Lwów 1920, (4), nr 47-50. - Arct M., Poznań 1921-1922, (2), nr 97, 271. - Bazewicz J. M., Warszawa 1920-1922, (6), nr 57-58, 126, 159, 208a, 250. - Biblioteka ``Chwila'', Warszawa 1919, nr 24. - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych'', Warszawa 1919, (2), nr 15-16. - ``Bocian'', Kraków 1919, nr 13. - Böhm Hippolyt, Graz 1920, nr 60. - ``Brzask'', Poznań 1920, (2), nr 26-27. - Cybulski A., Poznań 1921, nr 72. - Czarnecki J., Warszawa-Kraków 1921-1922, (9), nr 151, 162, 174, 179, 205, 214, 239, 241, 247. - ``Czasopismo Prawnicze i Ekonomiczne'', Kraków 1920, nr 40. – Dom Książki Polskiej, Warszawa 1921-1922, (8), nr 69-70, 91, 140, 183, 208, 236, 245. - ``Dziedzictwo im. bł. Sarkandra dla ludu polskiego na Śląsku Cieszyńskim'', Cieszyn 1921, nr 232. - Fiszer i Majewski, Poznań 1921, nr 197.
2 woluminy - wol. 1: pozycje nr 1-131; wol. 2: pozycje nr 132-251.
Keywords: Poznań; księgarnia - Cybulski A; czasopismo - ``Pokraka''; Rapperswil; Muzeum Narodowe Polskie; Bydgoszcz; Instytut Wydawniczy ``Biblioteka Polska''; Cieszyn; księgarnia - Kotula B; Kraków; czasopismo - ``Czasopismo Prawnicze i Ekonomiczne''; Warszawa; czasopismo - ``Przegląd Przemysłowo-Handlowy''; czasopismo - ``Gazeta Poniedziałkowa''; Księgarnia Zakładu Narodowego im. Ossolińskich ``Ossolineum''; Wrocław; wydawnictwo - Kern; Złoczów; księgarnia - Zukerkandel Wilhelm; wydawnictwo - ``Liga Pracy''; czasopismo - ``Książka''; Księgarnia i Dom Wydawniczy Trzaska; Evert i Michalski; Księgarnia Krajowa Konrada Prószyńskiego; księgarnia - Kuncewicz i Hofman; ksiegarnia - ``Ogniwo''; wydawnictwo - ``Kultura i Sztuka''; wydawnictwo - Bazewicz Józef Michał; czasopismo - ``Gazeta Policji Państwowej''; czasopismo - ``Biblioteka Chwila''; czasopismo - ``Biblioteka Dzieł Wyborowych''; Konfederacja Polska; Towarzystwo Wydawnicze; Związek Leśników Polskich; księgarnia - Czarnecki J; księgarnia - Wende E. i Ska; Towarzystwo Wydawnicze ``Ignis''; księgarnia - Gebethner i Wolff; księgarnia - Hulewicz i Paszkowski; księgarnia - Szyling G; księgarnia - Jakowicki W; Księgarnia ``Kroniki Rodzinnej''; czasopismo - ``Lot''; księgarnia - Korn F; wydawnictwo - Wędołowski W. i Ska; Polska Składnica Pomocy Szkolnych; Wilno; księgarnia - Zawadzki Józef; księgarnia - Priebatsch; Berlin; Vereinigung Wissenschaftlichen Verlager; Brody; księgarnia - West Feliks; Księgarnia - ``Dziedzictwo im. bł. Sarkandra dla ludu polskiego na Śląsku Cieszyńskim''; Gdańsk; Towarzystwo Wydawnicze Pomorskie; Przemyśl; Polska Książnica Naukowa; księgarnia - Perzyński; Niklewicz i Ska; Związek Księgarzy Polskich; Dom Książki Polskiej; Kasa Przezorności i Pomocy Warszawskich Pomocników Księgarskich; Graz; księgarnia - Böhm Hippolyt; Grudziądz; czasopismo - ``Gazeta Pomorska''; Hamburg; księgarnia - Jürgensen & Becker; Księgarnia ``Wiedza i Sztuka''; Krakowska Spółka Wydawnicza; księgarnia - Friedlein D. E; Towarzystwo Artystów Polskich ``Sztuka''; czasopismo - ``Bocian''; księgarnia - Wojnar K; Lipsk; księgarnia - Hönisch Rudolph; Łódź; księgarnia - Strauch Alfred; czasopismo - ``Nowe Drogi''; Lwów; Spółka Księgarsko-Antykwarska ``Oświata''; Towarzystwo Nauczycieli Szkół Wyższych; księgarnia - Altenberg H.; G. Seyfarth; E. Wende i Ska; księgarnia - Altenberg H; księgarnia - Köhler Stanisław; Księgarnia Nowości; Towarzystwo Pedagogiczne; ``Lektor''; Instytut Literacki; Spółka Nakładowa ``Odrodzenie''; księgarnia - Zienkowicz i Chęciński; Księgarnia Polska Bernarda Połonieckiego; Mikołów; Księgarnia; Wydawnictwo Dzieł Ludowych - Miarka Karol; Monachium; wydawnictwo - Müller Georg