Odpisy dokumentów z Archiwum Kapituły Płockiej (1509-1543)`` - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Zygmunt, Celichowski; Archiwum Kapituły Płockiej; Biblioteka Kórnicka
1. Zygmunt I, król Polski, darowuje grunty w Piotrkowie Erazmowi Ciołkowi, bpowi płockiemu. B.m. daty, 1509 (oryg. uszkodzony), k. 1.
1000,00
Keywords: Piotrków; Płock; kapituła; biskupstwo; Archiwum Kapitulne; Poznań; Raciąż; dobra biskupów płockich; Wyszków; most na Bugu; Bug; rz; Kock