"Nabytki książek drogą księgarską (faktury i kwity księgarskie). 1868-1878" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Abelsdorff Albert, |Verlag Berlin; Bauer & Raspe (Emil Küstner), |Verlagsbuchhandlung Norymberga; Behr B. (E. Bock), |Buchhandlung Berlin; Biblioteka Kórnicka; Czapiński Euzebiusz Wiktor, |Księgarnia F. H. Richtera Poznań; Czech Józef, |Księgarnia Kraków; Gebethner i Wolff, |Księgarnia Warszawa; Leitgeber Mieczysław i Sp., |Księgarnia Poznań; Lissner J., |Księgarnia Poznań; Merzbach Ludwik, |Księgarnia, drukarnia i zakład litograficzny (Poznań); Richter F. H., |Księgarnia Poznań; et al. (1868)
Abelsdorff Albert, Verlag, Berlin 1869, k. 8. - Bauer und Raspe (Emil Küstner), Verlagsbuchhandlung, Norymberga 1878, k. 139-140. - Behr B. (E. Bock), Buchhandlung, Berlin 1870, k. 20. - Czapiński E. W., Księgarnia F. H. Richtera, skład nut muzycznych, Poznań 1873, (2), k. 54, 67. - Czech Józef, Księgarnia, Kraków 1872, k. 47. - Gebethner i Wolff, Warszawa 1873-1878, (2), k. 59, 132. -
1000,00
Keywords: Berlin; wydawnictwo - Abelsdorff Albert; księgarnia - Behr B; Kraków; księgarnia - Czech Józef; Lipsk; księgarnia - Weigel T. O; księgarnia - Simmel & Co; Lwów; czasopismo - "Przegląd Lwowski"; Norymberga; księgarnia - Bauer & Raspe; Poznań; księgarnia, drukarnia - Merzbach Ludwik; księgarnia - Richter F. H; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; księgarnia - Spiro A; księgarnia - Lissner J; Wydawnictwo im. ks. Franciszka Bażyńskiego; księgarnia - Żupański Jan Konstanty; czasopismo - "Ruch Społeczno-Ekonomiczny"; księgarnia - Czapiński Euzebiusz Wiktor; Warszawa; księgarnia - Gebethner i Wolff; Księgarnie; Wydawnictwa; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |kupno; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków