Materiały dotyczące klasztoru Cystersów w Łęknie - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1953- ) (1983)
Babiak Jerzy, Badania archeologiczne Instytutu Historii UAM w Łęknie gm. Wągrowiec, woj. pilskie - piąty sezon badań, k. 25-26.
Na k. 25 notatka: Informator UAM, 1 IX 1986 r.
Keywords: Łękno; klasztor cystersów; Cystersi; Klasztory