"Nabytki zbiorów rękopisów, książek, rycin itp. od osób prywatnych, drogą aukcji lub od antykwariuszów. 1869-1875" - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Asher A. & Co., |Buchhandlung Berlin; Biblioteka Kórnicka; Leitgeber Mieczysław i Sp., |Księgarnia Poznań; Lesser Heinrich (Oscar Lessheim, Philipp Brand), |Buchhandlung und Antiquariat Wrocław; Lissner J., |Księgarnia Poznań; Weigel T. O., |Buchhandlung Lipsk (1869)
Asher A. & Co., Berlin (z ofertą sprzedaży rkps ze zbiorów po Edwardzie Grabowskim, zob. "Catalogue des livres composant la bibliotheque du comte Grabowski ci-devant au château de Radownitz. Biblioteka polsko-słowiańska, katalog książek składających bibliotekę hr. Grabowskiego". Berlin 1870), 1873, (6), k. 48-49, 92-100. - Bażyński Franciszek ks., 1875, k. 114-115. - Callier Edmund, 1875, k. 116. -
1000,00
Keywords: Berlin; księgarnia - Asher A. & Co; Lipsk; księgarnia - Weigel T. O; Miechowo; klasztor; Poznań; księgarnia - Lissner J; księgarnia - Leitgeber Mieczysław i Sp; Wilno; księgarnia - Zawadzki Józef; Wrocław; księgarnia - Lesser Heinrich; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |kupno; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków