``Sprzedaż nakładów, interesa z księgarzami [...]'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Banarski Władysław, |Księgarnia Warszawa; Brockhaus F. A., |Sortiment und Antiquarium Lipsk; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza Poznań; Księgarnia Wydawnicza Dzieł Tanich i Pożytecznych Kraków; Sennewald Gustaw, |Księgarnia Warszawa; Taffeta M. M. Następ. Juliusz Taffet), |(Księgarnia antykwarska i skład instrumentów muzycznych Kraków; Tuleja Józef, |Antykwariat Naukowy (Lwów); Unger i Banarski, |Księgarnia (Warszawa); Uniwersytet Poznański; Uniwersytet Poznański. Seminarium Historyczne (Poznań); Voss' Sortiment (G. W. Sorgenfrey) Lipsk; et al. (1871)
Banarski Władysław, Księgarnia i skład nut muzycznych, Warszawa 1880 (4) k. 84-93, przy tym: rach. 1880 k. 89, notatka Z.C. k. 83; odpis protokołu ogłoszenia konkursu na Księgarnię W. Banarskiego 1880 k. 90-91. - Bentkowski Leon 1876 k. 57-58. - Bobrowska Ludwina z Trzecieskich, sukcesorka Franciszka Trzecieskiego 1876 k. 59-60. - Brockhaus F.A., Lipsk 1909-1910 (2) k. 104-105. - Chmielewski Konstanty, Bydgoszcz 1921 (2) k. 180-181, 183. -
94 listy
Keywords: Poznań; Uniwersytet. Seminarium Filologii Klasycznej; Uniwersytet. Seminarium Ekonomiczne; uniwersytet; Uniwersytet. Seminarium Historyczne; Warszawa; księgarnia - Banarski Władysław; Kraków; księgarnia - Taffeta M. M. Następ. (Juliusz Taffet); Księgarnia Wydawnicza Dzieł Tanich i Pożytecznych; Lipsk; księgarnia - Voss; księgarnia - Brockhaus F. A; Lwów; księgarnia - Tuleja Józef; Biblioteka Seminarium Duchownego; Uniwersytet. Seminarium Historii Sztuki; Uniwersytet. Seminarium Matematyczne; Muzeum Wielkopolskie; Księgarnia Polska Wiktora Tempłowicza; Uniwersytet. Seminarium Numizmatyczne; Uniwersytet. Instytut Geograficzny; Uniwersytet. Seminarium Historii Starożytnej; księgarnia - Wilder Hieronim i Ska; księgarnia - Unger i Banarski; księgarnia - Sennewald Gustaw; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana