``Sprzedaż nakładów. 1871-1881'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Czytelnia Studencka Polska Instytutu Inżynierów Dróg Komunikacyjnych (Petersburg); Jolowicz Józef, |Księgarnia Poznań; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego Kraków; Księgarnia Luksemburska Paryż; Lange J. B., |Księgarnia Gniezno; Polskie Stowarzyszenie Akademickie ``Ognisko'' Wiedeń; Towarzystwo Biblioteki Uczniów Nauk Matematyczno-Przyrodniczych przy Uniwersytecie Jagiellońskim Kraków; Towarzystwo Naukowe Polaków Politechników Drezno; Wenzel J., |Handel hurtowy, komisowy i spedycyjny Kraków (1871)
Chotkowski Władysław ks., 1881, k. 89-91. - Daszkiewicz Tytus, księgarz w Poznaniu, 1876, k. 5-7. - Fadebrecht B., 1879, k. 31. - Janowski Józef Kajetan, 1871, k. 1-3, w tym odpis fragm. listu Bronisława Radziszewskiego, chemika do J. K. Janowskiego w sprawie pomocy w wyd. pracy Rozwadowskiego z zakresu technologii mechanicznej. - Jolowicz Józef, Poznań 1879, k. 25. - Kosicki Wł., nauczyciel w Boruszynie, 1880, k. 77. -
37 listów
Keywords: Drezno; Towarzystwo Naukowe Polaków Politechników; Gniezno; księgarnia - Lange J. B; Kraków; Księgarnia Katolicka Władysława Miłkowskiego; Towarzystwo Biblioteki Uczniów Nauk Matematyczno-Przyrodniczych przy Uniwersytecie Jagiellońskim; Handel hurtowy; komisowy i spedycyjny - Wenzel J; Paryż; Księgarnia Luksemburska; Petersburg; Czytelnia Studencka Polska Instytutu Inżynierów Dróg Komunikacyjnych; Poznań; księgarnia - Jolowicz Józef; Wiedeń; Polskie Stowarzyszenie Akademickie ``Ognisko''; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana