``Sprzedaż nakładów, interesa z księgarzami. CZ-F'' - Archiwum Biblioteki Kórnickiej (1869-1923); Biblioteka Kórnicka; Cybulski A., |Księgarnia Poznań; Czapiński Euzebiusz Wiktor, |Księgarnia F. H. Richtera Poznań; Czech Józef, |Księgarnia Kraków; Fiszer Jan, |Księgarnia Warszawa; Friedländer R. & Sohn, |Buchhandlung Berlin; Friedlein D. E., |Księgarnia Kraków; Königliche Kreis-Gericht (Poznań) zob. Królewski Sąd Powiatowy (Poznań); Królewski Sąd Powiatowy (Poznań); Księgarnia Polska Fryderyka Eberta Kraków (1871)
Chomicz Paulin, 1912, (2), k. 142-144. - Cybulski A., Poznań 1915, k. 75, przy tym rach. k. 73. - Czapiński Euzebiusz Wiktor, właściciel Księgarni F. H. Richtera w Poznaniu, 1871-1873, (8), k. 1-9, 13, 16; przy tym rach., 1873, (3), k. 10-12, 17; i pismo Königliche Kreis-Gericht w Poznaniu do Biblioteki Kórnickiej z doniesieniem o nałożeniu aresztu na Księgarnię E. W. Czapińskiego, 1873, k. 14. - Czarnowski Augustyn, 1904, (2), k. 113-114. -
75 listów
Keywords: Berlin; księgarnia - Friedländer R. & Sohn; Kraków; księgarnia - Friedlein D. E; księgarnia - Czech Józef; Księgarnia Polska Fryderyka Eberta; Poznań; księgarnia - Cybulski A; księgarnia - Czapiński Euzebiusz Wiktor; Królewski Sąd Powiatowy; Warszawa; księgarnia - Fiszer Jan; Korespondencja; Księgarnie; Wydawnictwa BK; Wydawnictwa BK - sprzedaż; Zbiory biblioteczne - |dary; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |wymiana